Förföljelsemani

Man kan ha lektion och man kan ha lektion. Idag var ett av de sistnämnda fallen, då vår litterär gestaltningslärare inte var närvarande och därför gav oss en minst sagt ovanlig uppgift. Vi skulle, som ett led i att lära oss personbeskrivningar, ge oss ut på stan, förfölja en människa och anteckna vad personen ifråga gjorde. Denna information skulle sedan användas för att skriva en kort fiktiv berättelse om personen. Jag anser att min förföljelse var lyckad och således är jag kvalificerad att ge er några tips som kan vara bra om ni någon gång hamnar i samma situation.

-Välj en gammal tant. Hon kommer förmodligen inte att märka dig.

-Välj en gammal tant som är längre än klädställningarna i butikerna är höga, annars kan det bli svårt att ha koll på henne. Jag talar självklart inte utifrån egen erfarenhet. 

-Det kan vara bra att ta en person med hyfsat speciell färg på jackan, mössan eller annat framträdande klädesplagg.

-Ska du anteckna något om personen, skriv i mobilen eftersom ett anteckningsblock ser suspekt ut.

-Välj en tid då mycket folk är ute och rör på sig. Det är lättare att smälta in om man inte är ensam med den man observerar.

-Gå inte bara bakom personen utan öka ibland tempot och gå om den, för att sedan låtsas studera ett skyltfönster till dess att den gått förbi dig. Alternativt gå framför personen än längre tid och använd speglingen i skyltfönstren för att se så att den fortfarande går bakom dig.

-Om möjligt, förfölj personen i en galleria med så små butiker att du inte behöver gå in i samma butik som personen för att se vad den har för sig. 

-Försök se ut som att du tillhör en annan grupp personer. På det sättet väcker du mindre misstankar.

-Klä dig i någorlunda normala kläder. En svart jacka brukar vara relativt anonym.

Följ dessa tips så blir ni lika mästerliga stalkers som jag! Om ni någon gång har tråkigt, samla ett gäng vänner och tävla om vem som kan förfölja någon längst utan att bli upptäckt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

*Kan innehålla spår av nonsens.

RSS 2.0