Hajapp, små funderationer

-Kunder som behagar pallra sig ut ur butiken 13:28 när stängningstiden är 13:00 gör inte en stackars sommarjobbare glad.
...
-Körkortsteoriboken innehåller mängder av onödiga kommatecken. "Avståndet till den mötande ska vara så stort, att du hinner genomföra omkörningen på ett säkert sätt." Ungefär var tredje mening innehåller något överflödigt komma och jag är rädd att det inverkar negativt på min inlärning. Det är meningen att jag ska förstå hur man gör omkörningar, men istället stör jag mig på språket. Samtidigt är det svårt att koppla bort den lilla polisen inombords som pekar på allt den tycker är fel. Hur gör djur?
...
-Boken The Basics of Language: Second Edition av R. L. Trask var för mig en bladvändare i stil med Hungerspelen. Med risk för att låta som en översentimental fjolla: att läsa den kändes som att komma hem. Trots mitt stora språkintresse har jag aldrig tidigare läst en bok om språk och upplevelsen var fantastisk. Som att tända ljuset i ett rum man tidigare bara sett i ficklampssken. Egentligen borde boken få många egna inlägg men det känns som att allt skulle urarta i överentusiasmerat superlativmissbrukande och det förtjänar ingen läsare att utsättas för.
...
-Fortfarande ligger Anna Karenina halvläst på mitt nattduksbord. Jag tappade liksom sugen när saker slutade hända och jag blev lite irriterad på Levin, som inte kan ta tummen ur arslet och prata med sin älskade, vad hon nu hette. Ryska namn har en benägenhet att bli ihopblandade med varandra.
...
-Vädret. Behöver jag säga mer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

*Kan innehålla spår av nonsens.

RSS 2.0